Održano
Izložba slika akademske slikarice Branke Marčete – Gregurić

Osmog ožujka u Gradskoj knjižnici u Virovitici otvorena je izložba batika rođene virovitičanke i akademske slikarice Branke Marčete – Gregurić. Po prvi puta u našoj knjižnici, ususret proljeću, predstavili smo prelijepe batike i dobili pozitivne ocjene građana i svih nazočnih na otvorenju ove izložbe. Otvorenje je ujedno i sadržavalo programski dio koji se odnosio na obilježavanje osmog marta kao Međunarodnog dana žena. U prigodnom programu sudjelovala su djeca naše Igraonice, te osnovne škole Vladimir Nazor koja često surađuje sa našim Dječjim odjelom.Program je svojim nastupom upotpunjen i gitarističkim nastupom Glazbene škole Jan Vlašimsky pod vodstvom Davorina Muheka.

O tehnici batika, u uvodnim riječima, govorila je ravnateljica Knjižnice, prof. Višnja Romaj, a o postavu izložbe i dosadašnjem slikarskom radu prof. Dubravka Sabolić.

O prijateljskim odnosima sa autoricom govorila je Đurđica Seitz. Izložba je pobudila veliku pažnju, a budući da je prodajna, nekoliko slika otkupilo je i Gradsko poglavarstvo. Izložba je otvorena do 28. ožujka.

08.03.2012.