Održano
Gostovanje čembalistice Višnje Mažuran

Glazbena večer s čembalisticom Višnjom Mažuran je bila vrhunski glazbeni događaj u našem gradu. Sjajne interpretacije Fischera, Haendela, Purcella, Haydna, Bacha i Scarlattija ostavile su, vjerujemo trajan utisak na virovitičke glazbene sladokusce. Između ostaloga, ovo je bila jedinstvena prilika uživo vidjeti čembalo, danas ne toliko rasprostranjen instrument, te čuti virtuoznu izvedbu Višnje Mažuran.

Ova glazbenica je ostvarila zavidnu karijeru na domaćem i međunarodnom planu. Uz umjetničko djelovanje sa zagrebačkim solistima razvila je bogatu samostalnu karijeru. Odsvirala je i snimila tri najveća i najzahtjevnija djela J. S. Bacha. Za svoje umjetničke domete je višestruko nagrađivana, a 2006. godine primila je predsjedničko odlikovanje za doprinos u kulturi, Danicu hrvatsku s likom Marka Marulića. Utemeljila je, 1995. godine, Katedru za čembalo na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica će i u buduće nastojati priređivati ovakva vrhunska kulturna događanja koja naš grad uvelike pozicioniraju na kulturnoj karti Hrvatske.

22.11.2008.