Održano
Otvorena izložba Olene Sokolovske-Đeri

Sinoć je otvorena tematska izložba slika: Naši čuvari – anđeli, akademske slikarice Olene Sokolovske–Đeri. Izložbu su predstavile ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj, dogradonačelnica Željka Grahovac i Ljiljana Đeri. U odsustvu autorice, koja će svakako doći na zatvaranje, detaljniji osvrt na njeno slikarstvo znalački je iskazala Ljiljana Đeri.

Olena Sokolovska Đeri rođena je 04. lipnja 1969. godine u Ivano-Frankovsku, Ukrajina. Akademiju likovne i primjenjene umjetnosti završila je 1966. godine u Lavovu. Sudionica je brojnih skupnih izložbi i likovnih kolonija u Ukrajini i inozemstvu. U Hrvatskoj živi od 2005. godine. Članica je Likovnog kluba "Nikola Trick", Virovitica.

Ovako autoričino slikarstvo opisuje akad. kipar Zlatko Čular: Slikarstvo Olene Sokolovske svojim senzibilitetom i vrhunskim majstorstvom kista doseže umijeće renesansnih majstora. Krenemo li malo dublje u analizu detalja njezinih portreta poput anđela, Madone ili prikaza Krista, ne možemo ne primijetiti privlačnost i istančanost tih detalja koji se očituju kao obrisi u crtežu usta, ruku te samoj kompoziciji cijele slike koja zrači...

Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do 30. kolovoza.

11.08.2009.