Održano
Predstavljen novi roman Pavla Pavličića

Trajanovo pravilo je novi roman Pavla Pavličića, predstavljen sinoć u Knjižnici. Autor, poznat širokoj književnoj publici, govorio je o svom novom romanu, početku i načinu stvaranja, svojim starim knjigama, "zaboravljenim" piscima, vrijednostima kriminalističkog romana u književnosti, Vukovaru, ali i o općim društvenim temama. Književnu večer i predstavljanje je moderirala i vodila ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj.

Iz biografije Pavla Pavličića:

Rođen je u Vukovaru 16. kolovoza 1946. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je komparativnu književnost i talijanski 1969. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 1974. godine i doktorirao, a danas radi na Odsjeku za komparativnu književnost kao redovni profesor, od 1996. redovni je član HAZU.

Pavao Pavličić je danas najproduktivniji hrvatski prozaik s preko četrdeset objavljenih romana, knjiga priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu. Osim proznih djela Pavličić je i plodan znanstvenik te je objavio desetak knjiga s područja znanosti o književnosti. Prve je prozne radove objavio 1968. godine, a prvu knjigu Lađa od vode 1972. Djela su mu prevođena na nekoliko svjetskih jezika.

Ova književna večer je nastavak niza predstavljanja značajnih suvremenih književnika koji se uskoro nastavlja gostovanjem Mire Gavrana.

24.09.2009.