Održano
Kutak za slijepe i slabovidne osobe

Sinoć je ravnateljica Višnja Romaj otvorila Kutak za slijepe i slabovidne osobe, smješten u prizemlju Knjižnice. Istaknula je važnost ovog projekta za grad, županiju, ponajviše za osobe koji će postati korisnici Knjižnice, te imati svoj prostor u kojem će se ugodno osjećati.

Na otvorenju su nazočili ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe iz Zagreba Sanja Frajtag sa suradnicima koji su za ovu prigodu postavili izložbu knjiga i notnih zapisa na Braillevom pismu, hrvatski popularno na braici. Izložba je osmišljena povodom 200-te godine rođenja Luisa Braille i već je putovala u nekoliko hrvatskih gradova. Gosti su mogli vidjeti i nastariju knjigu na braici iz 1862., bocu pjenušca sa etiketom na braici i ugraviranim likom Braille, karte, straničnike, prospekte isl.

Za ovaj projekt Knjižnica je nabavila zvučne knjige, osigurala dva računala za rad, uspostavila suradnju sa Udrugom slijepih i slabovidnih VPŽ. Lions Club Vereucha pomogao je u nabavci govornog programa i govorne jedinice koja omogućava slijepim osobama korištenje računala. U nastanku ovog projekta pomogao je prof. Perica Mihaljević.

Kutak je mjesto gdje će se slijepe osobe moći predstaviti javnosti kroz svoje večeri, predstavljanja i druge aktivnosti. Očekuje nas lijepa i duga suradnja.

Izložbu možete pogledati kroz slijedećih mjesec dana.

27.05.2010.