Održano
Izložba slika Ankice Fijale

U Knjižnici je otvorena izložba slika virovitičke likovne pedagoginje Ankice Fijale. Autorica je članica likovnog kluba „N. Trick“ u Virovitici i pitomačkog likovnog kluba. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća učitelja likovne kulture, gdje je održala brojne radionice i predavanje iz oblasti likovne kulture. Sudjelovala je na dvadesetak likovnih kolonija, izlagala je na preko 80 skupnih izložbi slika, a samostalno desetak puta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ravnateljica Višnja Romaj pozdravila je goste, ljubitelje likovne umjetnosti, prijatelje gospođe Fijale, a zatim je predstavila umjetnicu i prof. Dubravku Sikoru koja potpisuje katalog izložbe. Istaknula je da u godini biološke raznolikosti ova izložba iznova otkriva ljepotu različitosti.

Otvorenju je nazočio mladi, nadareni  glazbenik Teo Romaj, učenik 6. razreda koji je za svoju nastavnicu na dar povodom otvorenja izložbe odsvirao dvije skladbe: nježnog Chopina i živahnog Mozarta. Divna glazba ukomponirana sa divnim slikama darovala nam je izniman kulturni ugođaj.

Autorica kataloga, prof. Sikora govorila je o umjetnosti, tehnici rada gospođe Fijale, te istaknula da je ovom izložbom kroz motive biljaka i životinja umjetnica progovorila o slabosti i nježnosti čovjeka i prirode, ali i o neiscrpnoj snazi i energiji koju u sebi nose.

05.11.2010.