Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Književna večer s Božicom Jelušić

Održano   |     |   30.09.2009.

Književna večer s Božicom Jelušić

Svako gostovanje književnice Božice Jelušić, a ona su česta u našoj Knjižnici, odiše uvijek istom lakoćom i profinjenošću riječi i misli. I svaki put nas neumorna pjesnikinja iznenadi i očara silnom energijom, potpunom predanošću i eruditskim znanjem, bilo da govori o zavičaju, poeziji, djeci, ekolologiji, slikarstvu i ostalom mnoštvu koje promišlja. Tako je bilo i sinoć na književnoj večeri Trag u zavičaju. Zadana tema je književnicu planski odvela i do najskrivenijih detalja, do najistančanijih misli i osjećaja koji u konačnici tvore svaku ljudsku osobnost. A ona je uistinu nepotpuna bez sigurnosti zavičaja i svih onih kontemplacija koje tvore njegovu sliku.

Gošću književne večeri je predstavila i pozdravila ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj, ujedno zahvalivši članovima pjevačke i tamburaške skupine KUD-a Seljačka sloga iz Turanovca na glazbenoj kulisi.

Božica Jelušić je predstavila novo izdanje iz svoje "radionice sa ruba svijeta", pjesničko-slikarsku mapu Vidoviti puti: Podravski slikopis. Radi se o mapi s listovima oslikanim akvarelima Ivana Andrašića i tematskim pjesmama Božice Jelušić. Pravo bibliofilsko izdanje!

Uvijek nas pjesnikinja počasti interpretacijom svoje poezije, no ovaj put je zaista bio užitak slušati ju na dijalektu svog djetinjstva, odrastanja - svog zavičaja.

Vjerujemo da su posjetitelji ove književne večeri radosni otišli svojim kućama, bogatiji za dio blaga koje je s nama podijelila hrvatska i podravska pjesnikinja Božica Jelušić.