Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Posjet savjetnice za narodne knjižnice Virovitičko-podravskoj županiji

Matična služba - edukacija   |     |   14.10.2009.

Posjet savjetnice za narodne knjižnice Virovitičko-podravskoj županiji

Županijsku matičnu službu je 12. i 13. 10. 2009. posjetila savjetnica za narodne knjižnice mr. Sonja Tošić-Grlač koja djeluje pri Hrvatskom zavodu za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Prvi dan svog boravka savjetnica je sa Silvijom Perić, voditeljicom Županijske matične službe obišla narodne knjižnice naše Županije,

Općinsku knjižnicu ''Matija Gubec'' Suhopolje, Gradsku knjižnicu Slatina i Gradsku knjižnicu Orahovica. U susretima s knjižničarima, ali i nadležnim osobama pojedinih gradova i općina naše Županije, savjetnica je stekla uvid u rad i razvoj ali i problematiku knjižnica.

Cilj ove posjete bio je prije svega upoznati savjetnicu sa stanjem i mogućnostima u širenju mreže knjižnica te uvid u stvarno stanje pojedinih knjižnica kako bi se u stručnom pogledu moglo pravodobno reagirati i donijeti smjernice za razvitak knjižnica naše Županije.

Redovitim sastankom ravnateljica knjižnica naše Županije koji se je održao u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica završio je dvodnevni boravak savjetnice. Predavanjem i radionicom Pokazatelji uspješnosti rada narodnih knjižnica u Virovitičko-podravskoj županiji savjetnica Tošić-Grlač uputila je na potrebne napore koje knjižničari moraju savladati prateći nove načine financiranja ali i temeljna pravila struke koja se moraju zadovoljiti. Ravnateljice su izvijestile o radu svojih knjižnica u ovoj godini, a Silvija Perić, voditeljica Županijske matične službe je iznijela Plan i program Matične službe VPŽ-e za slijedeću godinu. Sastanak je pozdravio pročelnik za društvene djelatnosti  Grada Virovitice Antun Mihoković.