Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Predavanje i radionica

Matična služba - edukacija   |     |   18.11.2011.

Matična služba Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu poziva Vas na stručno predavanje i radionicu Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama, Modul: Knjižnične službe i usluge, II.13 koje će se održati u petak, 18. studenog 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica od 10 do14 sati.

 

Predavač:

Dajana Brunac, prof.

 

Namjena:

Knjižničarima narodnih knjižnica koji rade u dječjim odjelima ili mješovitim odjelima. Knjižničarima osnovnoškolskih i srednjoškolskih knjižnica.

                      

Sadržaj:

Specifičnosti populacije djece i mladeži, njihove informacijske potrebe i čitateljski interesi (u narodnoj i školskoj knjižnici). Knjižnične usluge za djecu i mladež u svijetu – istraživanja, iskustva, smjernice, djelovanje IFLA-e. Programi i usluge za djecu i mladež u hrvatskim knjižnicama i primjerima dobre prakse. Potrebe djece i mladih i njihov utjecaj na knjižnične usluge, građu, organizaciju rada, posebne programe i promotivne aktivnosti. Mogući oblici suradnje i partnerstva u organizacijama u lokalnoj zajednici. Djeca i mladi kao volonteri u radu knjižnice. Timski rad. Knjižnično osoblje, prostor, zbirke. Polaznicima će biti ponuđen niz primjera i ideja primjenjivih u različitim uvjetima. Osnovni je cilj radionice stjecanje spoznaja i vještina u radu s djecom i tinejdžerima u knjižnici, od razvijanja knjižničnih zbirki do ostvarivanja programa i usluga za njih i s njima.

Ishodi:

Po završetku tečaja od polaznika se očekuje da će prepoznavati primjere dobre organizacije usluga i službi za djecu i mlade, te razvijati planove za organizaciju usluga za djecu i mlade.

Trajanje: 4 sata

Prijave: Molimo Vas da svoje sudjelovanje na predavanju prijavite najkasnije do četvrtka,

17. 11. 2011., e-poštom na adresu silvija@knjiznicavirovitica.hr. U prijavi navedite svoje ime i prezime, naziv ustanove i mjesto iz kojeg dolazite, te naziv radnog mjesta na kojem radite.

Svaki polaznik dobiva službenu potvrdu o sudjelovanju koju izdaje Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

                                                                            Voditeljica 

                                                                  Županijske matične službe 

                                                               Silvija Perić, dipl. knjižničarka