Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Proljetna škola školskih knjižničara

Matična služba - edukacija   |     |   27.04.2009.

Proljetna škola školskih knjižničara

Knjižničari Virovitičko-podravske županije sudjelovali su i ove godine na 21. međunarodnom skupu Proljetna škola školskih knjižničara koji se ove godine održavao od

22. – 25. travnja u Zadru.

Skup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje već tradicionalno okuplja brojne školske knjižničare s područja cijele Hrvatske, a prerasta u događaj međunarodnog karaktera.

Naime, sudjelovali su gosti predavači iz Slovenije, Srbije i Portugala.

Središnja tema skupa nosila je naziv Upravljanje znanjem školskog knjižničara u funkciji razvoja školskog kurikuluma u ozračju interkulturalnog dijaloga.

Naši knjižničari su putem brojnih predavanja i radionica, i ove godine imali prilike vidjeti koliko je velika njihova uloga u odgojno-obrazovnom procesu društva.

Školski knjižničar je moderator koji u suvremenoj školi predstavlja inovativni faktor koristeći nove metode poučavanja, a školska knjižnica mjesto koje kroz niz nastavnih i izvannastavnih aktivnosti može pridonijeti ujedinjavanju znanja, sposobnosti, vještina i vrijednosti u kontekstu suvremenog društva kojemu je imperativ prihvaćanje cjeloživotnog učenja, kaže Ana Krželj, viša savjetnica za stručne suradnike školske knjižničare pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Na Proljetnoj školi sudjelovale su i naše djelatnice Mirjana Kotromanović i Ivana Uđbinac.