Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Stručni skup školskih knjižničara

Matična služba - edukacija   |     |   24.02.2010.

Stručni skup školskih knjižničara

Županijsko vijeće školskih knjižničara u suradnji sa Županijskom matičnom službom organizirali su stručni skup školskih knjižničara 18. veljače 2010. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Skup je okupio 25 knjižničara naše županije.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice Matične službe Silvije Perić počeo je stručni dio skupa. Svojim predavanjima predstavili su se kolege knjižničari iz Virovitičko-podravske županije. Ljerka Medved predstavila je temu Čitanje kao dio knjižnično-informacijskog obrazovanja. Damir Balković izložio je temu Prilagodba knjižničnog programa strukovnim programima. Uslugu Pitajte knjižničare predstavile su Silvija Perić i Mirjana Kotromanović. Josip Strija prikazao je kolegama zanimljivu temu Načini organizacije bilježaka.

Nakon stručnog dijela najavljeni su stručni skupovi i edukacije koje će se održati u slijedećem razdoblju, te je uz druženje i ručak priveden kraju i ovaj stručni skup. Još jednom je veliki odaziv knjižničara potvrdio da su stručni skupovi višestruko korisni, osim što se proširuje stručno znanje, tu su primjeri dobre prakse u izravnom kontaktu s kolegama.