Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Stručni skup

Matična služba - edukacija   |     |   14.12.2009.

Stručni skup

Županijska matična služba Virovitičko-podravske županije održala je 11. prosinca 2009.  stručno predavanje s radionicom Rad s korisnicima: organizacija i razvoj usluga. Predavač je bila Marina Mihalić, knjižničarska savjetnica, voditeljica Središnje informacijske službe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Predavanje je namijenjeno knjižničarima svih vrsta knjižnica koji rade s korisnicima, voditeljima odjela za rad s korisnicima, knjižničarima koji planiraju razviti usluge uz pomoć informacijske tehnologije.

Sadržaj predavanja odnosio se na pojmove početaka informacijske djelatnosti i rada s korisnicima, definiranje informacijske djelatnosti u knjižnici, zatim primjena standarda za kvalitetu i vrednovanje informacijskih usluga, upravljanje kvalitetom u knjižničarstvu i razvoj osobnih vještina potrebnih za rad s korisnicima.

Skupu, koji je organiziran u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba nazočio je velik broj knjižničara iz školskih i narodnih knjižnica naše županije koji su s velikim zanimanjem pratili predavanje i sudjelovali u radionici osmišljavanja pojedinih programa usluga za različite kategorije polaznika.