Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

U Knjižnici - puno smijeha!

Održano   |     |   14.12.2009.

U Knjižnici - puno smijeha!

Za ovakav naslov ovog članka odgovoran je autor Željko Pažin i predstavljanje njegove prve knjige Duhovitošću do duhovnog zdravlja održano  u petak, 11. prosinca u prepunoj Knjižnici.

             Radi se o knjizi duhovitih anegdota koja objedinjuje humor s ozbiljnim meditativnim tekstovima i vrhunskim fotografijama Ive Pervana. Knjiga je oblikovana kao kalendar, tako da svaki dan u godini pruža hranu za dušu. Odličan predgovor napisao je prof. Tomislav Ivančić.

            Knjiga je pravo osvježenje! Čitatelju će pomoći u traženju zdravlja duha, toga temeljnoga i izvornoga zdravlja. Autor se pri tome trudio da ne bude nametljiv i da šaljivu anegdotu ne pretvori u jeftino moraliziranje. Pritom se usudio povjerovati da je moguće spojiti humor s ozbiljnim meditativnim tekstovima i vrhunskim fotografijama.

            U svom pozdravnom govoru ravnateljica Višnja Romaj je podsjetila da mudri ljudi znaju biti duhoviti. „Prava istina o nama i o društvu u kojem živimo može se izreći i humorom na puno bezbolniji način. Ali, to je humor s pravom mjerom, s ljubavlju prema svakom pojedincu koji se nosi sa svojim slabostima i svakoga dana ih nastoji prevladati,“ rekla je prof. Romaj.

            O knjizi je govorio mr. Igor Kanižaj, a gost večeri bio je Željko Pervan.

            Željko Pažin rođen je 1981 g. u Koriji kod Virovitice. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Osijeku vraća se u Viroviticu i uključuje u obiteljski posao. Nutarnji nemir vodi ga u Zagreb gdje završava jednogodišnje usavršavanje i postiže zvanje menadžera za odnose s javnošću. Ne posustajući u traganju za novim znanjem, upisuje studij na Institutu za teološku kulturu laika na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Postaje odgovorni urednik časopisa "Glas hagioterapije".