Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Večer poezije: Kristina Semenjuk

Održano   |     |   14.08.2010.

Večer poezije: Kristina Semenjuk

Knjižnica je u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Virovitica organizirala večer poezije s pjesnikinjom Kristinom Semenjuk iz Novske. Autorica je četiriju zbirki poezije: Biserje tame, Pišem svjetlošću, I mogu srcem vidjeti, Unutarnja zvona, sve u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Novskoj. Izdala je CD i DVD s odabranim pjesmama, a također iz svih zbirki pjesme su uvrštene u priznate antologije. Nagrađena je za literarno stvaralaštvo slijepih u poeziji, a posebno priznanje dobila je na Festivalu ljubavne poezije Zvonimir Golob u Koprivnici.

U književno večer nas je uvela ravnateljica prof. Višnja Romaj, a životopis pjesnikinje pročitala Valentina Markovinović. Autorica je sama interpretirala svoju poeziju i govorila o njoj što je izazvalo vrlo ugodan dijalog sa zainteresiranom publikom. Nekoliko pjesama je pročitala i Tatjana Keresturi.

Ukratko, ovaj susret s osobama s invaliditetom nam može i treba biti obrazac za zahvalnost u životu, jer Kristina Semenjuk dokazuje da je njena tama puno puta bistrija i blještavija od mnogih vidljivih svjetala koja nas okružuju.